Pannon-Kogen Plusz Kft.ALFA-NOVA Bioenergia Kft.

Aktualitások

2017. április 18.
Tájékoztatás
A 2016-2017. fűtési idény fűtési hődíjelszámolásról tájékoztatás

Tisztelt Fogyasztóink!

A 2016-2017. fűtési idény fűtési hődíjelszámolásáról az alábbi tájékoztatást adjuk:

Az Önkormányzat távhőrendeletében (41/2005.(X.28.) KR. rendelet 20.§.(1) a) bekezdés) foglaltak szerint Fogyasztóink fűtési idényben az előző mért időszak fogyasztása alapján megállapított hődíjelőleget fizetnek, melyet a fűtési idényt követően a tényleges fogyasztásuk alapján számolunk el.

A 2016/2017. fűtési idényben több évtizede nem tapasztalt tartós hideg időjárás miatt a távfűtött épületek mért fűtési hőfogyasztása átlagosan 10-15%-kal meghaladja az előző mért időszak átlagfogyasztása alapján számlázott fűtési hődíjelőleg mértékét. A számlázott hődíjelőleghez viszonyított többletfogyasztás mennyiségét az alacsony hőmérséklet mellett a fűtési idény hossza is növelte, ugyanis a fűtési idényt megelőzően és azt követően is pótfűtés biztosítása vált szükségessé. Az épületszintű végleges adatokat a pótfűtést követően tudjuk megküldeni a lakóépület üzemeltetők és közös képviselők részére.

A lakásonkénti különbözet a fűtési idényt követő éves hődíjelszámolás során lesz számszerűsíthető. Az épületek mért fűtési hőfogyasztása a lakóközösségek döntésének megfelelően fűtési költségmegosztók, vagy fűtött légtérfogat arányában kerül megosztásra és elszámolásra. A költségmegosztók alapján történő elszámoláshoz szükséges leolvasás időpontjáról a vonatkozó jogszabályi előírásoknak és a korábbi évek gyakorlatának megfelelően értesítjük Tisztelt Fogyasztóinkat (a leolvasási időpontok honlapunkon is olvashatók).

Tekintettel arra, hogy a következő fűtési idényben számlázandó hődíjelőleg mértékét a jelen fűtési idény átlagfogyasztása alapján kell meghatározni, a hődíjelőleg mértékére vonatkozó javaslatunkkal a lakóépület üzemeltetőket és közös képviselőket előzetesen meg fogjuk keresni.

Az éves hődíjelszámolással kapcsolatos további információkkal ügyfélszolgálati munkatársaink készséggel rendelkezésre állnak.     

 

ALFA-NOVA Kft.